Hoe maak je rode kool?
Voor 4 personen
- 500 g rode kool in kleine stukjes
- 1 ajuin versnipperd
- snuifje tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 koffielepel gehakte peterselie
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- ongezoete appelsap
- scheutje worcestersaus
- 80 g kristalsuiker
- goede boter
- peper en zout
- Smelt een klontje boter in een pot en stoof de ajuin glazig zonder kleuren.
- Voeg de rode kool toe en stoof even mee.
- Blus met de azijn, scheutje appelsap, worcestersaus en een beetje water.
- Voeg tijm, laurier en peterselie toe.
- Zet een deksel op de pot en laat een 1 uur en 45 minuten stoven.
- Kijk regelmatig na dat de rode kool niet uitdroogt en voeg eventueel een scheutje appelsap toe.
- Verwijder het laurierblaadje.
- Voeg op het einde de suiker toe, en kruid met peper en zout.
- Laat nu nog 15 minuten zonder deksel het overtollige vocht verdampen.