Rode curry met kip

Kip met rode curry en groenten

  • 1 kipfilet
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 koffielepels rode curry pasta
  • 1 eetlepel vissaus
  • een handvol groene boontjes
  • 1/2 rode paprika
  • 1 ajuin
  • 1 lente-ui
  • 250 g Parijse champignons
  • peper en zout
  • arachideolie
  1. Kuis de boontjes.
  2. Breng een pot met licht gezouten water aan de kook.
  3. Voeg de boontjes toe en laat ca. 4 minuten koken.
  4. Giet af in een vergiet en verfris onmiddellijk onder koud water.
  5. Schil de wortelen en snijd in schijfjes.
  6. Pel de ajuin, snijd in 4 en haal uiteen.
  7. Spoel de champignons vlug onder koud stromend water en snijd ze in 4.
  8. Kuis de paprika en snijd in blokjes.
  9. Snijd kipfilet in stukjes en kruid met peper en zout.
  10. Doe een scheutje arachideolie in pan of wok.
  11. Bak de kip even aan en zet opzij.
  12. Doe indien nodig nog wat olie in de pan en roerbak de paprika, wortelen, champignons en ajuin.
  13. Voeg de kip terug toe.
  14. Voeg de kokosmelk, vissaus en de rode curry pasta toe en laat even opkoken.
  15. Voeg de boontjes toe en warm nog even door.
  16. Snijd de lente-ui in ringetjes en strooi over gerecht.

Lekker met rijst!

Als je de Parijse champignons vlug onder koud stomend water afspoelt, krijgen ze geen kans om vocht op te nemen.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!