Voor 3 personen:

  • 200 g wortelen (geschild en in blokjes of schijfjes)
  • 6 schelvisfilets
  • 100 ml Balade room So light (5% vet)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1/2 bouillonblokje (kip)
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • 250 ml water
  • bloem
  • peper en zout
  • olijfolie
  1. Doe het 1/2 bouillonblokje bij het water en breng aan de kook.
  2. Voeg de wortelen toe en kook ze in ca. 5 minuten beetgaar.
  3. Giet de wortelen in een vergiet.
  4. Vang het kookvocht op in een andere kookpot.
  5. Voeg de witte wijn toe en laat voor ca. 30% inkoken.
  6. Voeg de room toe en laat eveneens even koken.
  7. Doe er de wortelen en de peterselie bij.
  8. Droog de vis met keukenpapier, kruid met peper en zout en haal door de bloem.
  9. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de vis langs beide kanten goudbruin.
  10. Serveer de vis met de saus.
  11. Lekker met rijst of puree.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!