voor 3 personen:
- 400 g Belle de Fontenay aardappelen of een andere vastkokende soort (nicola, charlotte, desire)
- 400 g wit van prei
- 400 ml groenten bouillon (1 groenten bouillon blokje oplossen in 400 ml water)
- Knorr Aromat
- klontje goede boter
- 2 theelepels grove mosterd
- een 6 tal Frankfurter worstjes
- 1 afgestreken eetlepel bloem
- scheutje Balade room So light (5% vet)
- Schil de aardappelen, spoel ze en snijd in blokjes van ca. 2 cm
- Was de prei grondig en snijd in ringen.
- Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof de aardappelen en prei even aan.
- Voeg de bloem toe en laat even drogen.
- Giet er de groenten bouillon bij en laat ca. 15 à 20 minuten zachtjes koken onder deksel, roer af en toe om.
- Breng eventueel op smaak met een beetje Knorr Aromat.
- Meng er de room en mosterd onder.
- Breng een pot met water aan de kook en warm de Frankfurter worstjes in een 5 tal minuten op.
- Serveer de worstjes met de groenten.