Savooien!
Stoemp met savooikool kwam geregeld bij mijn grootmoeder op tafel. Aan tafel mengde ze er vervolgens mayonaise onder. Eigenaardige gewoonte maar blijkbaar zijn er nog mensen die dit doen.
- 700 g savooikool
- 600 g aardappelen (zachtkokend)
- volle melk
- boter
- peper, zout en nootmuskaat
- Verwijder de minder mooie buitenste bladeren van de kool.
- Snijd de dikke nerf uit de bladeren en spoel ze in koud water.
- Snijd de bladeren in fijne reepjes.
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
- Breng 2 potten met gezouten water aan de kook.
- Doe de aardappelen in één pot en de kool in de andere.
- Laat ca. 15 minuten koken tot de kool en de aardappelen gaar zijn.
- Giet de kool en de aardappelen af en laat goed uitlekken.
- Laat een klont boter smelten in een pot.
- Voeg de aardappelen en de kool toe.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Plet met een aardappelstamper.
- Als de puree te droog is, giet je er een beetje melk bij.
Lekker met (rook)worst!