Voorgerecht voor 4 personen:

  • 500 g asperges
  • 350 g risottorijst
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • goede boter 
  • olijfolie
  • zout
  • geraspte parmezaan
  1. Kuis de asperges.
  2. Doe voor de bouillon, de schillen en de laatste harde stukjes van de asperges en de bouillonblokjes, samen met 1,5 l water in een pot en laat 5 minuten zachtjes koken.
  3. Kook de asperges in 8 minuten beetgaar.
  4. Giet de asperges af, snijd de punten eraf en houd deze apart.
  5. Snijd de stelen in kleine stukjes.
  6. Giet het het kookvocht door een zeef.
  7. Doe een scheut olijfolie en een klont boter in een pot en stoof de ajuin in 5 minuten glazig zonder kleuren.
  8. Voeg de rijst toe en bak zonder kleuren glazig.
  9. Roer er nu de in kleine stukjes asperges onder.
  10. Voeg er een soeplepel hete bouillon bij en laat dit al roerend zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen.
  11. Voeg er nu telkens terug een soeplepel bouillon bij tot (zo goed als) alles is opgenomen. Dit duurt ongeveer een 25-tal minuten.
  12. Laat de risotto onder een laag vuur even rusten. Breng eventueel op smaak met zout.
  13. Bak de aspergepunten in een klontje boter even aan en meng ze onder de risotto.
  14. Serveer er apart de parmezaanse kaas bij.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!