Ik had nog nooit peterseliewortel gekocht maar deze past perfect in deze winter minestrone. Peterseliewortel heeft de smaak van knolselder. Stukje brood erbij en je hebt een ideale maaltijdsoep. Smakelijk!
- 1,5 liter bouillon (kip)
- 1 blik gepelde tomaten (in stukjes)
- 100 g spek (blokjes)
- 1 raap
- 1 winterwortel
- 1 peterseliewortel
- ½ prei
- gedroogde oregano
- peper van de molen
- zout
- geraspte parmezaan
- 2 x handvol kleine pasta
- Kuis de groenten en snijd in blokjes.
- Giet een scheutje olijfolie in een pot en stoof de groenten met het spek even aan.
- Giet er de bouillon en het blik tomaten bij.
- Kruid met oregano en peper.
- Laat 15 minuten koken.
- Kruid indien nodig bij met wat zout.
- Kook de pasta gaar en voeg toe aan de soep.
- Serveer met de geraspte parmezaan.