Hier staat nog een alternatief recept: Balletjes in tomatenaus
Voor 2 personen:
- 250 g tomaten passata
- 1/2 courgette
- 1/2 rode paprika
- 1 grote ajuin
- 1/2 bouillonblokje (kip)
- hot chilisaus
- provençaalse kruiden
- 250 g gehakt
- 1 ei
- paneermeel
- peper
- zout
- paprikapoeder
- olijfolie
- Pel en versnipper de ajuin.
- Kuis de paprika en snijd in blokjes
- Schil de courgette en snijd eveneens in blokjes.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan of pot en fruit de ajuin in 10 minuten goudbruin.
- Voeg de paprika en courgette toe en stoof even mee.
- Voeg de tomaten passata toe.
- Verkruimel er het 1/2 bouillonblokje over en voeg een snuifje provençaalse kruiden toe.
- Voeg een paar druppeltjes hot chilisaus toe.
- Laat even pruttelen.
- Meng wat paprika, peper, zout, paneermeel en het eitje onder het gehakt.
- Voeg indien nodig wat paneermeel toe moest het gehakt te vochtig zijn.
- Rol van het aangemaakte gehakt gehaktballetjes.
- Bak de balletjes in een pan met wat olijfolie goudbruin.
- Als de balletjes gaar zijn, meng ze dan onder de saus.
- Warm de saus nog even goed door.
Lekker met rijst!