s’ Zondags bij de pistolets lees ik het magazine dat al jaren bij de weekendkrant van GVA zit. Deze week stond er een eenvoudig maar lekker recept in van steak champignon. Niet met de Parijse champignon maar met oesterzwammen. Lekker!

Voor de saus:

  • 250 g oesterzwammen 
  • 1 blokje vleesbouillon 
  • ca .150 ml room
  • gehakte en gedroogde peterselie
  • goede boter
  • olijfolie
  • peper v/d molen 
  • zout
  1. Verwijder de rubberachtige uiteinden van de oesterzwammen. 
  2. Borstel of wrijf de oesterzwammen voorzichtig met wat keukenpapier proper (indien nodig).
  3. Breng een halve liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
  4. Verwarm een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan. 
  5. Bak de oesterzwammen op hoog vuur goudbruin in 2 minuten.  
  6. Voeg iets minder dan 1 *soeplepel van de vleesbouillon toe.
  7. Giet er de room bij en laat de saus voor de helft inkoken.
  8. Breng op smaak met peper en zout en strooi er wat van de peterselie over.

Lekker met vers gebakken frietjes en biefstuk.

*Soeplepel: Grote, diepe lepel waarmee soep opgeschept wordt.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!