In het kader van de Week van de Smaak schepen we in op de Smaakboot van Brugge naar Oostende. Samen met 40 passagiers, 3 schippers, een visser, een biersommelier en een topchef genieten we van een 3-gangenlunch met vis in de hoofdrol. Een bijzondere toets wordt aan het geheel gegeven door de combinatie vis en bier. Voor ons nieuw maar wel een unieke ervaring! Biersommelier Luc De Raedemaecker vertelt ons bevlogen over zijn gekozen bieren. We vatten aan met de bierchampagne Deus Brut de Flandres als aperitief. Fruitig van smaak en fris parelend in de mond. Op een boot eten is niet eenvoudig en vraagt enige voorzichtigheid om de benen onder tafel te schuiven. De toon is gezet als mijn echtgenoot na enkele minuten 2 glazen Deus op mijn kleding morst. Daar zit je dan in de buik van de Gentse Barge met een valies ergens veilig opgeborgen op het dek. Ik trek het me niet aan en met een natte mouw en ditto lange broek nemen we nog een extra glas. Als amuse serveert Kristof Marannes (Ter Leepe) oester met geroosterde witte chocolade en hoorntje met coquilles. Met zo’n verfijnde amuses op de proppen komen, als je rekening houdt met een kombuis van 2,5m bij 2m is een ware kunst! Om duimen en vingers bij af te likken! Als voorgerecht staat rode poon en makreel met Tripel Karmeliet op het menu. Het hoofdgerecht biedt de luxe vis zeetong met mosselen en ratte-aardappel, gedronken met Kwak. En of het nog niet genoeg is, sluiten we af met een creatie met violet, citrus, praliné en framboos en wederom een Deus. Een sterrenmenu! We zijn vereerd te mogen genieten van al dat moois en lekkers en willen graag de organisatoren, de chef, de sommelier en de visser bedanken voor de ontvangst, het lekkere eten en de uitgebreide uitleg over vis en bier. Volgend jaar zijn we graag terug van de partij!