Voor ca. 35 balletjes:
- 600 g gemengd gehakt
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 1/2 koffielepel paprikapoeder
- snuifje currypoeder
- peper en zout
Doe alles in een kom en meng goed door mekaar. Verdeel het gehakt in drie delen.
Voor de afwerking:
- paneermeel
- 30 g gemalen emmentaler
- paprikapoeder
- currypoeder
- gedroogde peterselie
- Meng onder het eerste deel gehakt de gemalen kaas.
- Rol balletjes van ca.18 g.
- Doe een beetje paneermeel in een diep bord en meng er wat gedroogde peterselie onder.
- Rol er de balletjes door.
- Rol van het tweede deel gehakt ook balletjes.
- Doe wat paneermeel in een diep bord en meng er wat paprikapoeder onder.
- Haal er eveneens de gehaktballetjes door.
- Draai nu van het laatste deel balletjes.
- Doe nu terug wat paneermeel in een diep bord en meng er wat currypoeder onder.
- Haal nu het laatste deel balletjes hier door.