Zoals jullie kunnen volgen op onze blog Inside Club Med reizen we binnen 4 dagen naar Valmorel voor ons eerste Club Med-avontuur. Een avontuur ook omdat we nog nooit onze skireis in Frankrijk hebben doorgebracht. We zijn fervente wintersporters maar zweren al sinds mensenheugenis bij het gemoedelijke Elm in Zwitserland. Dat is er immers met de paplepel in gegeven.
156 km skipistes daar kunnen we enkel maar van dromen als je een kleinschalig skigebied gewoon bent.
Maar dat zal wel snel wennen. Daar ben ik van overtuigd.
Of we de kaasfondue, de raclette en de Zwitserse specialiteiten kunnen missen, is een andere vraag.
We lusten alles hoor. Daar gaat het niet om. Maar aanschuiven aan grootse buffetten, keuze te over, kiezen welk type van restaurant je deze keer zal boeken. Dat kennen we niet.
Club Med is gekend om zijn all inclusive-pakket en ook qua eten en drinken blijkt dit een voltreffer.
Naar wat we vernemen van de eerste insiders ter plaatse is dit alleen maar fantastisch. Een enkeling staat zelfs vroeger op om ten volle van het ontbijtbuffet te kunnen genieten.
Club Med biedt in Valmorel de keuze uit Les Cerfs en Le Céleste. Beide restaurants zijn ingericht in het thema van de seizoenen. In La Laiterie kan je voor lunch en diner terecht en biedt je een internationale en lokale keuken. Insider Jarka laat weten dat er zelfs een kinderrestaurant is, L’Atelier.
Daarnaast heb je nog verschillende bars waar je overdag en ’s avonds terecht kan voor een ruim aanbod consumpties van de bekende merken en zoete en hartige tussendoortjes.
Van verwennerijen gesproken…
We gaan niet weten waar eerst te kijken. Alleszins zijn we al blij die week niet zelf in de kookpotten te moeten roeren.
Nadeel is dat de kilo’s er zullen bijvliegen maar dat skiën we er dan wel weer af. Benieuwd zijn we alleszins!
La Laiterie – Foto Club Med
Kinderrestaurant L’Atelier
Foto Jarka Goethals