Voor 4 personen
- 1,2 kg varkensribbetjes
- 1 ajuin (versnipperd)
- 3 grote of 5 kleine teentjes look (fijn gesnipperd)
- 1 koffielepel sambal oelek
- 5 eetlepels suiker
- 5 eetlepels honing
- 5 eetlepels witte wijnazijn
- 5 eetlepels tomaten ketchup
- 1 koffielepel currypoeder
- 2 koffielepels paprikapoeder
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 1 koffielepel zout
- witte peper v/d molen
- Meng alles goed door elkaar in een grote kom en giet over de varkensribbetjes.
- Laat een nacht marineren in de koelkast.
- Leg de ribbetjes in een ruime ovenschaal.
- Laat de ribbetjes 2 uur zachtjes garen in een oven van 150°C.
- Draai ze een aantal keer om en bestrijk ze eveneens een aantal keer met de marinade.
- Na 2 uur verhoog je de temperatuur van de oven naar 180°C en laat je ze nog ca. 30 minuten bakken.