2-3 personen
- gemengde salade
- pakje spekblokjes
- 2 wortelen
- 150 g Keniaboontjes
- een 6-tal radijsjes
- 2 eieren
- 1 lente-uitje
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 eetlepels citroensap
- 10 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel suiker
- zout en peper v/d molen
- Was en droog de salades.
- Schil en rasp de wortels.
- Kuis de Kenia boontjes en kook een 4-tal minuten in licht gezouten water.
- Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Kook de eieren 10 minuten.
- Verfris eveneens onmiddellijk onder koud stromend water
- Als de eieren afgekoeld zijn pel je ze.
- Verwijder het loof en was de radijsjes.
- Snijd in fijne schijfjes.
- Meng het citroensap met de wijnazijn, suiker en olijfolie.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Bak de spekjes krokant.
- Doe de salade samen met de wortelen, boontjes, radijsjes en gebakken spekjes in een grote kom.
- Giet er vlak voor het serveren de saus over.
- Garneer met de hardgekookte eieren.
- Serveer met stokbrood.