voor 3 personen:
- 500 g gehakt
- 3 stronkjes witloof
- 25 cl lichte culinaire room
- 3 aardappelen
- peper en zout
- 100 g gemalen Emmentaler
- paneermeel
- culinaire room
- Schil de aardappelen en kook ze juist gaar.
- Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
- Bak het gehakt rul en kruid indien nodig met peper en zout.
- Spoel het witloof en verwijder de harde kern.
- Snijd het witloof in stukjes en laat het ca. 5 minuten zachtjes stoven in een scheutje olijfolie.
- Schik het gehakt in een ovenschaal met daarboven het witloof.
- Snijd de aardappelen in schijfjes en schik boven op het witloof.
- Kruid de culinaire room met peper en zout en verdeel over de schotel.
- Strooi er de gemalen kaas en wat paneermeel over.
- Zet de schotel 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Laat indien nodig gratineren onder de grill.