Voor 3 – 4 personen:
- 1 kg rundsstoofvlees
- 1 ajuin (versnipperd)
- 1 bruine Leffe
- 2 koffielepels mosterd
- 1 koffielepel pickels
- snuifje tijm
- paprikapoeder
- nootmuskaat
- peper v/d molen
- 2 koffielepels maiszetmeel
- 1 bouillonblokje (rund)
- zout
- boter
- Kruid het vlees met de paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout.
- Laat wat boter smelten in een pan en kleur het vlees bruin aan.
- Doe het vlees in een pot.
- Doe terug wat boter in dezelfde pan en kleur hier de ajuin bruin aan.
- Voeg als de ajuin bruin gebakken is de Leffe toe en laat even koken.
- Voeg de ajuin met de Leffe samen met tijm, mosterd, pickles en het bouillonblokje toe aan het stoofvlees.
- Zet het vlees juist onder met water.
- Laat het gerecht 2 uur zachtjes pruttelen onder deksel.
- Haal een stukje vlees uit de saus en kijk of het vlees gaar is.
- Indien niet gaar, laat dan nog wat verder garen.
- Los het maiszetmeel op in een beetje koud water en bind de saus.