Biefstuk (of een brochette) en Provençaalse saus is een klassieker .
Een portie frietjes erbij… Lekker!
Voor 4 personen:
- 1/2 rode paprika
- 1 wortel
- 1 ajuin
- 1/2 courgette
- 1 teentje look
- 1 blik gepelde tomaten (blokjes)
- 1 bouillonblokje (kip)
- suiker
- olijfolie
- Provençaalse kruiden
- peper v/d molen
- Snijd de wortel, paprika en courgette in blokjes.
- Versnipper de ajuin.
- Snijd de look zeer fijn.
- Stoof de groentjes en de look een 5-tal minuten zonder kleuren in een scheutje olijfolie.
- Giet er het blik gepelde tomaten bij.
- Voeg het bouillonblokje, een koffielepel suiker en een snuifje Provençaalse kruiden toe.
- Kruid met peper van de molen.
- Laat nog een 5-tal minuten zachtjes sudderen.