Zondag zijn we voor de eerste keer naar de appelplukdag in Wijer gegaan.
Wijer ligt bij St. Truiden en temidden van de fruitgaarden vinden we het bedrijf Fruitsnacks.
Aan de dialecten en de overrompeling aan bezoekers te zien en te horen, kwam men van heinde en ver naar dit event.
Het bedrijf telt 65 ha grond en teelt o.a. appelen in allerlei soorten en maten.

Sierappeltjes

Bezoekers mogen er gepakt en gezakt zijn eigen appelen van de bomen plukken. Aan het eind van onze rij fruitbomen maken we kennis met de bedrijfsleider. Appelen liggen her en der verspreid op de grond en onze bezorgdheid omtrent de bestemming van deze appelen wordt ons door hem vakkundig uitgelegd. De appelbomen worden 3x geplukt en zolang het quotum behaald wordt (geen probleem zo blijkt), kan een appel meer of minder geen kwaad. Zo’n appelplukdag is uniek en biedt de (potentiële) klant een kijk in de interne keuken van het bedrijf. Dat mag je letterlijk nemen want enige tijd later laten we onze oogst van 8kg professioneel persen tot appelsap. Een bidon en een tapkraan zorgen ervoor dat je, indien geopend, de 5l om en bij 60 dagen kan bewaren. We proefden het appelsap nog niet maar berichten daar ongetwijfeld nog verder over. De dochter smikkelt nog een pakje verse appelbeignets op. Wij nemen nog een kg of 2 Jonagold en enkele peren mee naar huis. Na een tussenstop in het plaatselijk café aan het kerkplein rijden we weer huiswaarts.

Edit: Het appelsap was overheerlijk. Niet te vergelijken met de supermarktkwaliteit. En voor diegenen die de appelplukdag 2013 niet kan afwachten…De bidons zijn de koop bij AVEVE. Wat een ontdekking!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!