Voor 3 personen
- 600 g everzwijnragout
- 1 fles rode wijn
- 6 sneetjes Tiroler ham
- 4 sjalotten
- 200 g gemengde boschampignons
- 2 eetlepels ruwe rietsuiker
- tijm
- peper, zout, nootmuskaat
- goede boter
- aardappelzetmeel
- 2 blokjes vleesbouillon
- Kruid het vlees met zout, peper en nootmuskaat.
- Doe wat boter in een pan en bak het vlees goudbruin.
- Kuis en snij ondertussen de sjalotten in stukjes en de ham in reepjes.
- Neem het vlees uit de pan en doe het in een pot.
- Giet 2 glazen rode wijn in de pan.
- Laat even opkoken en schraap de bakresten los, giet het bij het vlees.
- Giet er nu de rest van de fles wijn bij zodoende het vlees mooi onder staat.
- Doe er een snuifje tijm, rietsuiker en de bouillonblokjes bij.
- Laat ca. een uur en dertig minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
- Voeg eventueel wat water toe.
- Los een koffielepel aardappelzetmeel op met water.
- Bind de saus tot sausdikte.
- Kruid indien nodig bij met peper en zout.
- Kuis de boschampignons en bak ze in een klontje boter.
- Kruid met peper en zout.
- Meng de gebakken boschampignons onder de everzwijnragout.