Voor 4 personen:

    • 1 kg wit van prei
    • 350 ml volle melk
    • 30 g goede boter
    • 30 g bloem
    • 60 g vers geraspte Emmentaler
    • 60 g vers geraspte Parmezaan
    • paneermeel
    • nootmuskaat, peper v/d molen en zout
    1. Kuis de prei en kook in een bodempje water onder deksel in ca. 10-15 minuten gaar.
    2. Schik de prei in een vergiet en laat goed uitlekken.
    3. Smelt de boter in een pot en meng de bloem eronder
    4. Voeg de melk aan de roux. 
    5. Breng aan de kook maar blijf roeren met een klopper.
    6. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    7. Meng er de Emmentaler onder.
    8. Schik de prei in een ovenschotel en giet er de saus over.
    9. Strooi er de parmezaan en het paneermeel over.
    10. Zet ca.15 minuten in een oven van 180° C tot het gerecht goed warm is en je een krokant korstje krijgt.
    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

    U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

    Pin It on Pinterest

    Delen

    Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

    Delen

    Deel dit bericht met je vrienden!