Voor 4 personen:
- 1 kg wit van prei
- 350 ml volle melk
- 30 g goede boter
- 30 g bloem
- 60 g vers geraspte Emmentaler
- 60 g vers geraspte Parmezaan
- paneermeel
- nootmuskaat, peper v/d molen en zout
- Kuis de prei en kook in een bodempje water onder deksel in ca. 10-15 minuten gaar.
- Schik de prei in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Smelt de boter in een pot en meng de bloem eronder
- Voeg de melk aan de roux.
- Breng aan de kook maar blijf roeren met een klopper.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Meng er de Emmentaler onder.
- Schik de prei in een ovenschotel en giet er de saus over.
- Strooi er de parmezaan en het paneermeel over.
- Zet ca.15 minuten in een oven van 180° C tot het gerecht goed warm is en je een krokant korstje krijgt.