- 1 kg gemengd gehakt
- snuifje gedroogde oregano
- snuifje gedroogde tijm
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 ajuinen (in ringen gesneden)
- 125 ml rode wijn
- 225 ml water
- 1 koffielepel rode wijnazijn
- 2 à 3 eetlepels Luikse siroop
- peper en zout
- goede boter
- Doe het ei, paneermeel, oregano en tijm bij het gehakt.
- Kruid het gehakt met peper en zout en meng alles goed.
- Rol er balletjes van.
- Doe wat goede boter in een pan en bak de balletjes goudbruin.
- Neem de balletjes uit de pan (ze moeten nog niet gaar zijn).
- Bak ajuin in dezelfde pan op niet te hoog vuur goudbruin.
- Geef dit zijn tijd en voeg indien nodig wat boter toe.
- Blus de ajuin met wijn, water, azijn en Luikse siroop.
- Voeg er de gehaktballetjes terug aan toe en laat ze in de saus gaar worden.
Lekker met verse frietjes en salade!