Voor 4 personen
- 1 wortel
- 1 takje groene selder
- stukje knolselder
- 4 tomaten
- 1 ajuin
- 1 paprika
- 1 wit van prei
- 1 kleine vastkokende aardappel
- 150 g spek (in blokjes)
- 1 blikje rode kidneybonen
- 125 g kleine pasta
- 10 blaadjes verse basilicum
- 3 bouillonblokjes (kip)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 klein blikje tomatenpuree (70g)
- gemalen emmentaler
- Kuis de groenten en snij in kleine stukjes.
- Fruit het spek in de olijfolie.
- Voeg de groenten toe en fruit even mee.
- Giet er ca. 2,5 liter water bij.
- Voeg tomatenpuree en bouillonblokjes toe.
- Kruid met peper.
- Laat 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de pasta en de kidneybonen toe.
- Laat de soep nu koken tot de pasta gaar is.
Serveer met gemalen kaas.