Hoe maak je noedelsoep?
sep 24, 2014
Voor de bouillon:
- 2 kippenbillen
- 1 wortel
- 1/2 prei
- paar takjes selder
- 1 ajuin
- 1 blaadje laurier
- peterseliestengels
- tijm
- 2 koffielepels zout
- sojasaus
- peper van de molen
- Kuis de wortel, prei en selder en snijd in grove stukken.
- Pel de ajuin en snijd in twee. Laat de platte kant bruin kleuren in een pan zonder vetstof.
- Doe de kip, wortel, prei, selder, ajuin, laurier, peterseliestengels en tijm in een pot.
- Zet juist onder met water (ca. 2,5 liter).
- Voeg het zout en een scheutje sojasaus toe.
- Kruid met peper.
- Laat 2 uur zachtjes koken.
- Giet de bouillon door een zeef.
- Laat de kippenbillen afkoelen en haal het vlees van de bouten.
Garnituur voor de soep:
- 200 g noedels
- 1 wortel
- 1/4 komkommer
- een paar bladeren chinese kool
- 2 lente-uitjes (versnipperd)
- Kook de noedels zoals aangegeven op de vepakking.
- Giet ze af in een vergiet en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Schil en snijd de wortel in dunne schijfjes.
- Snijd de komkommer in twee en snijd in dunne schijfjes.
- Snijd de chinese kool in reepjes.
- Doe de groenten bij de bouillon en laat 5 minuten koken.
- Snijd de kip wat kleiner en voeg met de noedels bij de soep.
- Schep de soep uit in kommetjes en garneer met lente-ui.