Voor 2 personen:
- 350 g kalkoenfilet
- 1 wortel (ca.30 g)
- 100 g kastanjechampignons
- 100 g fijne groene asperges
- 2 lente-uitjes
- 1/2 rode paprika
- 1 koffielepel currypoeder
- 1 teentje look
- Japanse sojasaus
- arachideolie
- Snij de look zeer fijn.
- Snij de kalkoenfilet in blokjes.
- Meng er 2 eetlepels sojasaus, een koffielepel arachideolie, look en currypoeder onder.
- Kuis de groenten.
- Snij de paprika en ui in stukjes.
- Snij de asperges in 3 en de champignons in schijfjes.
- Meng de groenten bij het vlees en laat een uurtje in de koelkast marineren.
- Doe een scheutje arachideolie in een wok en laat op temperatuur komen.
- Doe de kalkoen en de groenten in de wok en roerbak.
- Als de kalkoen gaar is, blus dan het gerecht met één eetlepel sojasaus.
Lekker met rijst en zoetzure saus!
Tip: Je kan de fijne groene asperges vervangen door een 1/2 groene paprika.
Fijne groene asperges |