Loempia met filodeeg
jan 18, 2013
- pakje filodeeg
- 200 g kalkoenfilet
- 1/2 paprika
- 2 lente-uitjes
- 1 wortel
- 5 kastanjechampignons
- oestersaus
- currypoeder
- arachideolie
- 2 eitjes
- Snij de kalkoenfilet in kleine stukjes.
- Kuis de groenten.
- Snijd de paprika, wortel, kastanjechampignons in blokjes.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
- Doe een scheutje arachideolie in een pan en bak de kalkoen even aan.
- Voeg de groenten bij de kalkoen en laat even mee bakken.
- Meng er een scheutje oestersaus onder.
- Kruid met currypoeder.
- Klop een eigeel met een klein scheutje water los.
- Leg een eetlepel van het vulsel op een vel filodeeg.
- Strijk de zijkanten in met het eigeel.
- Plooi dicht en rol op.
- Neem een tweede vel: bestrijk de randen eveneens met het eigeel.
- Leg de reeds geprepareerde loempia in het midden, plooi dicht en rol op.
- Lekker met zoetzure saus of currysaus.