Voor 2 personen:
- 500 g tijgergarnalen
Voor de marinade:
- 1 dl olijfolie
- 1 chilipeper (zaadjes verwijderd en fijngehakt)
- 1 eetlepel venkelgroen (fijngehakt)
- 1 koffielepel verse tijm (fijngehakt)
- 1/2 koffielepel zout
- Pel en kuis de garnalen.
- Meng al de ingrediënten voor de marinade.
- Giet de marinade over de garnalen.
- Laat een aantal uren in de koelkast marineren.
Voor de saus:
- 5 eetlepels kwaliteits-olijfolie
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels limoensap
- 1 teentje look (zeer fijngesneden)
- 60 g venkel in brunoise (kleine blokjes)
- Haal de garnalen uit de marinade en dep ze even af met keukenpapier.
- Zet een pan op het vuur en bak de garnalen in ca. 4 minuten.
- Voeg de olijfolie, limoensap, look en de venkel aan de scampi’s toe.
- Laat nog 4 minuten pruttelen op niet te hoog vuur.
Lekker met rijst of stokbrood!