Waar ligt Genève?
Genève is een stad in Zwitserland. Het is na Zürich de grootste stad van het land. Genève is ook de naam van het omliggende, westelijkste kanton van het land. De vele musea, restaurants en bezienswaardigheden maken de stad een uitstekende keuze voor een meerdaagse citytrip. Misschien wel een idee voor een nazomer in Genève? Genève bereik je makkelijk met de wagen. Op een achttal uurtjes bereik je de stad. Andere mogelijkheden zijn de trein of het vliegtuig. Op 6 km ben je zo in het midden van de stad.
Hotel Bristol 4*
Logeren doen we in het familiehotel Bristol. En dat familiale mag je letterlijk nemen. In het hotel hangt de stamboom, inclusief foto’s van oude familieleden aan de muren van het hotel. Heel erg persoonlijk wordt het als we de foto van de eigenares haar zoon zien hangen. Hij overleed vrij recent op jonge leeftijd. De foto geldt als een eerbetoon en herinnering aan haar zoon. Ook haar betrokkenheid bij straatkinderen kunnen we in de foto’s terugvinden. Wij logeren in de Deluxe suite met badkamer en verzorgingsproducten van Molton Brown, kluis, flatscreen TV, WIFI, bad, koffieapparaat, versnaperingen en minibar. De kamer is 36m2 groot en van alle gemakken voorzien. Salon, zetel en bureau zijn aanwezig. Het ontbijt nemen we in het Restaurant Côté Square waar je ook op de lunch of voor het diner kan vertoeven. Gault & Millau waardeert het restaurant met 16/20. Voor ontbijt kan je al genieten van gerookte zalm, eitjes naar smaak, spek, vers fruit enz. We kunnen onze ogen niet afhouden van al dat lekkers! In het hotel voel en proef je de sfeer van het verleden in een modern en perfect uitgekiend jasje.
Choco Pass
Uiteraard mag een proeverij van chocolade in Genève niet ontbreken. Met de Choco Pass kan je dat ten volle doen door de chocolatiers (van de lijst) op je eigen tempo te leren kennen. De pas wordt geactiveerd van zodra je in de eerste chocoladewinkel binnenstapt. Proevertjes staan op je te wachten. Voor kinderen geldt een specifiek aangepast aanbod. De prijs voor de pas bedraagt 30 CHF/volwassene. Wij stappen binnen bij Sweetzerland en proeven hun befaamde truffels, La Bonbonnière en Zeller Chocolatiers.
Gids doorheen de stad
Onze gids Cyrill Wohlschlang wacht ons op aan het hotel en brengt met ons de voormiddag in Genève door. Enkele weetjes kunnen daarbij uiteraard niet ontbreken:
- Het Meer van Genève is het grootste meer van Europa
- In Genève staat het hotel Cornavin dat voorkomt in het stripverhaal: “De Zaak Zonnebloem”. Professor Zonnebloem logeerde er in kamer 122. Deze kamernummer bestaat in het echt niet maar het hotel maakte een nepdeur met deze kamernummer om de fans niet teleur te stellen.
- Genève heeft de langste bank in de stad. Ideaal voor een rustmomentje!
- De grote fontein spuit water aan een snelheid van 200 km/uur.
Bezichtig zeker de oude binnenstad, de chocolatiers, de fontein op het meer en de St Peterskathedraal.
Lunchen bij Ou Bien Encore
Lunchen doen we bij het Restaurant Ou Bien Encore. De gerechten zijn vegetarisch of vegan, glutenvrije desserts en van bio-oorsprong. We nemen als voorgerecht een salade op basis van rode biet, witte kool en wortel. Als hoofdgerecht gnocchi pesto met kerstomaten en als dessert citroencake voor mij en brownie met pinda voor mijn tafelgenoot.
Initium Watchmaking Workshop
Nog een klassieker dat niet weg te denken is uit een Zwitserse stad is het bezoek aan een horlogerie.We deden een Initium Watchmaking Workshop. We leerden de werking van een klassiek Zwitsers horloge kennen en mochten als een echte professional aan de slag met de fijnste instrumenten en vergrootglas.
Gepersonaliseerde gin bij La Distillerie Bar Lab
Bijzonder origineel is onze workshop gin maken. We maken onze eigen gin op basis van kruiden, leren de geschiedenis van de gin en gaan naar huis met onze eigen gin met eigen label. En toegegeven…. Hij is nog heerlijk om te drinken ook.
Restaurant Café du Centre
Voor het diner trekken we richting Place du Molard voor één van de oudste brasserieën van de stad. In Café du Centre serveert men lokale specialiteiten en seafood. Wij genieten van een zalmtartare als voorgerecht, als hoofdgerecht champignons en verse kruiden en een fisherman’s stew met halve kreeft en als nagerecht een aardbeidessert. Alle gerechten zijn huisgemaakt waarvoor ze ook een kwaliteitslabel kregen.
Fietstour in de natuur
Dat Genève niet alleen horloges en fondue zijn bewijst de activiteit van de volgende dag. We maken een fietstour op een elektrische fiets op het platteland. We passeren een prachtige omgeving met wijndomeinen met de mogelijkheid tot wijnproeverij. Andere mogelijkheden om te fietsen zijn een fietstochtje in de stad zelf, een thematische fietstocht of een tocht in het kielzog van de Mont Blanc. Fietsen huren doen we bij E-bike tour.
Lunchen bij Café du Levant
Lunchen doen we bij Café du Levant op 10 minuutjes fietsen van de stad. Chef Stéphane Taffonneau zorgt voor een Franse keuken in een warme en vriendelijke atmosfeer. Deze gezellige bistro heeft als bijkomende troef een veranda met terras waar het heerlijk lunchen is. Menu:
- Voorgerecht
- Courgettebloemen gevuld met aubergine en pistache, courgettecoulis en gel van piquillo peper
- Gravlax van riddervis gemarineerd met dille, venkelchiffonade en yuzu-schuim
- Hoofdgerecht
- romige carnaroli risotto/ gefrituurde inktvis met kreeftenemulsie
- op lage temperatuur gegaarde Zwitserse alpenkalfskotelet met salie gemarmerde boleet en kalfsrijst
- Nagerecht
- delicatesse quetsches (blauwe pruimen) met amandelroom, ijs van zwarte thee, kersen en bosbessen
Tussenstop Carouge
Na onze lunch maken we in de namiddag een trip naar de wijk Carouge voor de wekelijkse markt. Je kan er verse groenten, fruit en producten van lokale boeren vinden. De markt strijkt er neer op woensdag en zaterdag. Deze hippe wijk heeft veel verborgen straatjes en hoekjes met kleine boetiekjes, patisserie, decoratie, enz. We houden ‘s avonds halt bij het restaurant Café du Marché, hoe toepasselijk, en sluiten ons bezoek aan Genève af meteen diner ter plaatse. Op het menu artisjok met bergamotcrème, groene bonen en eendenborst en een groentenbrochette met dahl en knapperige linzen.