Voor dit recept heb je ijs nodig. Zet de dag voordien een paar bakjes met water in de vriezer.

  • 300 ml volle melk
  • 200 ml room 30%
  • 150 g pure chocolade (Callebaut, Côte d’Or)
  • 8 g gelatine
  • 60 g suiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 3 eieren
  • ijs
  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Splits de eieren.
  3. Klop de eierdooiers met de suiker op tot je bijna een witte kleur krijgt (gebruik hiervoor de mixer met de gardes).
  4. Klop de eiwitten tot stevig schuim.
  5. Klop de room met de vanillesuiker op.
  6. Doe de chocolade bij de melk en breng al roerend aan de kook.
  7. Doe de opgeklopte eierdooiers al roerend bij de melk en warm even op.
  8. Laat de melk niet boven de 85°C komen (net onder kookpunt)!
  9. Wring de gelatine uit en meng onder de melk.
  10. Doe het ijs met water in een ruime kom.
  11. Laat er de pot met melk al roerend in afkoelen (ca. 37°C).
  12. Meng er nu de eiwitten en de room onder.
  13. Borstel potjes lichtjes in met olie.
  14. Verdeel er de chocolade bavarois over.
  15. Laat de bavarois minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!