Ons recept van in De Standaard:
Voor 10 stuks:
- 10 brickblaadjes
- 1 wortel
- 1 zoete rode puntpaprika
- 2 stengeltjes lente-ui
- 100 g witte selder
- 150 g sojascheuten
- 200 g Quorn stukjes
- teentje look
- currypoeder
- eetlepels sojasaus
- eetlepels arachideolie
- eierdooiers
- Kuis de groenten en snij in kleine stukjes.
- Versnipper het teentje look.
- Snij de grote stukjes Quorn wat kleiner.
- Doe de olie in een pan of wok en roerbak de groenten (behalve de sojascheuten) een 5-tal minuten.
- Voeg er de sojascheuten en de Quorn aan toe.
- Kruid met currypoeder en blus met de sojasaus.
- Roerbak nog een 3-tal minuten.
- Laat afkoelen.
- Klop de eierdooiers los met een beetje water.
- Neem een brickblaadje en strijk met een borsteltje de zijkanten in met het eigeel.
- Leg onderaan in het midden van het brickblaadje 2 eetlepels van de vulling.
- Vouw de zijkanten dicht en rol strak op.
- Frituur de loempia’s in ca. 2 à 3 minuten op 180°C.
Tip! Serveer met zoetzure saus.