Vandaag, 17 oktober, is het Werelddag van verzet tegen armoede. Soubry is daar nauw bij betrokken en schenkt 7 ton pasta, goed voor 70.000 porties, aan Restos Du Coeur. In opdracht van Soubry publiceren we een recept van pasta met restjes. Weggooien van voedsel is geen optie en we proberen zoveel mogelijk restjes in onze recepten te verwerken. Meestal zijn dat makkelijke en budgetvriendelijke recepten. Voor dit recept kozen we voor de basisingrediënten ontbijtspek, Weense worstjes en broccoli.
Hoe maak je dit recept klaar?
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 g pasta (Soubry al dente spirelli)
- 1 broccoli
- 250 ml volle room (33%)
- 200 g gemalen kaas (Cheddar, Affligem en Grimbergen)
- 100 g ontbijtspek
- 120 g Weense worstjes
Bereiding
- Kook de broccoli beetgaar.
- Verwarm de room en voeg de gemalen kaas eronder.
- Snij de spekjes in fijne reepjes en bak.
- Verwarm de Weense worstjes enkele seconden.
- Voeg de spek en de worstjes bij de kaassaus.
- Kook de pasta volgens de info op de verpakking.
- Voeg alles samen.
- Schik in een ovenschaal.
- Werk af met 50 g gemalen kaas.
- Zet 25 minuten in een oven van 180 °C.
Uiteraard kan je de broccoli door andere groenten vervangen. Ook voor de gemalen kaas kan je voor een andere samenstelling kiezen. Maak je liever kaassaus op de klassieke wijze? Kijk voor het recept hier!
#RestosSoubry