- 500 g fusilli
- 1 bot groene asperges
- 200 ml room
- herbamare kruiden
- peper v/d molen
- 1 bouillonblokje (groenten)
- 1 koffielepel peterselie (fijn gehakt)
- 2 eetlepels vers geraspte parmezaan
- Doe het bouillonblokje in een pot met ruim water.
- Breng aan de kook.
- Kuis de asperges.
- Snijd de asperges in kleinere stukken en kook ze gaar in de bouillon.
- Haal de asperges uit het kookwater (niet weg gieten).
- Mix of blend de asperges met de room en 200 ml van het kookwater.
- Breng op smaak met peper v/d molen en herbamare kruiden.
- Meng er de peterselie onder.
- Kook de pasta in het kookwater maar trek ca.3 minuten van de kooktijd af.
- De pasta mag nog niet helemaal gaar zijn.
- Giet de pasta af maar en neem wat van het kookwater apart.
- Doe de pasta terug in de pot meng er de aspergesaus onder.
- Laat ca. 3 minuten pruttelen en roer regelmatig om.
- Meng er op het einde wat van het kookvocht en de parmezaan onder.
Serveer er apart vers geraspte parmezaan bij!