Al heel mijn leven spreken de Grotten van Han tot mijn verbeelding. Grotten in België? Hoe? Wat? Ik kon me er nauwelijks een idee bij vormen en ben er nooit geraakt. Dat er nog een wildpark aan verbonden was, wist ik al helemaal niet. Super tof dus dat ik kan deelnemen aan een perstrip waar een bezoek aan het wildpark van de Grotten van Han op het programma staat. En dat niet alleen! Logeren, lunchen en dineren doen we bij fantastische accommodaties van Logis. Op een nazomerdag vertrek ik naar Han-sur-Lesse en de route erheen vervult me al van een vakantiegevoel. Benieuwd wat er komen gaat!

Wildpark van de Grotten van Han

Wandelen in natuurgebied

Begin oktober sta ik zoals afgesproken aan de ingang van de Grotten van Han. Het is nazomer en de zon schijnt nog volop! Parkeren kan heel eenvoudig op de parkeerplaatsen op het plein aan de overkant. Samen met onze gids rijden we naar de ingang van het wildpark en maken een wandeling van 5 km door het park zelf. En daar is heel wat te beleven. Het is herfst en de herten zijn volop in de bronsperiode. Ik hoor af en toe het ‘burlen’ van de mannetjes en ben gecharmeerd door de kleurrijke omgeving. Herfsttinten overvallen me en ook de weidse omgeving valt me op. Wij wandelen door het park maar je kan ook meerijden met een Safari-car. Op gepaste tijden wordt halte gehouden om de dieren van dichtbij te bekijken of van het panorama te genieten. Tip: Neem je verrekijker mee om nog meer van het uitzicht te kunnen genieten! Aan het einde van de rit kan je de grotten zelf bezoeken.

Slapen in een Tree Tent

Zowat halverwege onze wandeling komen we een deel van het park tegen waar Tree Tents in de bomen gebouwd zijn. Met een houten ladder bereik je je tent waar je met 2 volwassenen en 2 kinderen kan logeren. Een matras van 2.20 m op 2m is aanwezig, alsook beddengoed! Om te eten is er accommodatie op wandelafstand voorzien met o.a. een BBQ voor self cooking. Ook toiletten en wastafels zijn op wandelafstand bereikbaar. Vanaf € 180,00/nacht (inclusief ontbijt, privé wandeling, toegangsticketten en BBQ).

Dieren in het wildpark

Wist je trouwens dat dit wildpark het enige park in België is waar je de Europese big five kan spotten? De wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat. We zien ze allemaal de revue passeren. Andere dieren die je kan bewonderen zijn: het edelhert, de ree, de tarpan (wilde paarden), de oeros, het damhert, het everzwijn, het Przewalski-paard enz. De dieren hebben alleszins plaats en ruimte genoeg om naar hartenlust te vertoeven. Tweehonderdvijftig hectare om precies te zijn. Na ons bezoek brengt een 100-jarig trammetje ons weer naar de ingang.

Grotten van Han

Wij bezoeken de grotten zelf niet maar is voor een volgende gelegenheid. Het bezoek aan de grotten kan moeiteloos gecombineerd worden met een bezoek aan het wildpark. De Grot van Han is ontstaan door de rivier de Lesse, die een deel van de Boineheuvel uitgesleten heeft. De temperatuur is er gedurende gans het jaar 13°C. Neem dus zeker warme kleding mee. Goede wandelschoenen zijn ook zeker een must! LED-verlichting zorgt voor een natuurlijke verlichting van het complex. Je kan er bovendien genieten van de permanente klank- en lichtshow ‘Origin’.

Logeren en dineren bij Hôtel Beau Séjour (Logis) in Frahan

Na ons bezoek rijden we een 45 minuten verder tot Frahan waar we inchecken in het familiehotel Beau Séjour. Parkeren kan aan de achterkant van het hotel. Ik kende Beau Séjour tot nog toe enkel van de Vlaamse fictiereeks maar blijkt ook een bijzonder hotel in hartje Ardennen te zijn. Het hotel wordt gerund door de familie Gallot en behoort tot één van de hotels van Logis. Wij genieten ‘s avonds van een wildmenu om duimen en vingers bij af te likken. Benjamin bedient ons aller vriendelijkst! Zijn broer Fabien is chef in de keuken.

Kamers

Het hotel heeft 15 gerenoveerde kamers. Mijn klassiek ingerichte kamer is klein maar gerieflijk! En zeker te vermelden, de kamer is kraaknet. De kamer heeft een flatscreen-tv, dubbel bed en een kleine badkamer met toilet. WIFI is beschikbaar in de openbare ruimtes van het hotel. Mijn kamer kijkt uit over de mooie bloementuin aan de achterzijde. Bij mooi weer kan je vanop het terras genieten van een panoramisch zicht op de vallei of er genieten van een drankje of maaltijd.

Wildmenu in het restaurant Beau Séjour

Het restaurant heeft enkele tafeltjes en is smaakvol gedekt. Het uitzicht en de grote raampartijen zijn aangenaam om er te lunchen of te dineren. Starten doen we met een perfect gekoelde Champagne ‘Boutillez-Guer’ en mises en bouche om de smaakpapillen te teasen. We nemen het aperitief in de loungezetels bij de ingang van het restaurant. Na enkele glaasjes gaan we aan tafel voor het voorgerecht. We krijgen een bordje met o.a. wildpaté en drinken er een rode ‘La Butte aux lièvres’ van het domein du Chenoy uit 2013 bij. Daarna volgt een overheerlijke pompoensoep en als hoofdgerecht volgt everzwijnfilet met bordelaisesaus. Daar drinken we een rode ‘M, de Magnol’ uit 2016 bij. Als nagerecht volgt een huisgemaakte tiramisu met cuberdons en om af te sluiten koffie of thee met versnaperingen. Dit wildmenu heeft me uitstekend gesmaakt! Zeker een aanrader om het verblijf in het hotel met een restaurantbezoek te combineren.

Ontbijt in Frahan

De ochtend nadien ontbijten we in het restaurant van het hotel. We kunnen aan het buffet een keuze maken uit verschillende vruchtensappen, huisgemaakt brood, joghurts, vleeswaren en kaas. Meer dan voldoende om de ochtend goed te starten! Na het ontbijt rijden we 45 minuten verder naar Redu waar een museumbezoek op de planning staat. En weer word ik op de route ernaartoe omvergeblazen door de schitterende natuur!

Logis

En dat is meteen ook één van de bestaansredenen van Logis. Hotels zoeken waar de omgeving, de kamers, het restaurant of de faciliteiten buitengewoon zijn. Mystery guests bezoeken de hotels en geven er een quotering (schoorsteentjes en stoofpotten) aan. De prijs/kwaliteitverhouding is daarbij zeker een criterium. Logis biedt een loyaliteitsprogramma voor trouwe bezoekers en heeft hotels in België, Frankrijk, Duitsland, Andorra, Nederland, Luxemburg, Spanje en Italië. Logis biedt een netwerk van meer dan 2.300 onafhankelijke hotels-restaurants. Daarbij worden de volgende waarden gehanteerd: een persoonlijke ontvangst, kwalitatief hoogstaande accommodaties, een regionaal geïnspireerde keuken, gezelligheid en een uitnodiging tot ontdekking. Sommige hotels worden gequoteerd als een “Logis d’Exception”, een unieke plek met een onvergetelijke sfeer en een speciale geschiedenis. Het hotel Beau Séjour heeft me met de gerieflijke kamer, de vriendelijkheid van het personeel, de smaakvolle keuken, de rustige ligging en het fantastische ontbijt helemaal kunnen bekoren.

Mudia, kunst anders beleven

Onze laatste dag starten we met een museumbezoek aan het bijzondere museum Mudia in Redu. Dit museumbezoek gaat er iets anders aan toe dan het klassieke museumbezoek. Karlin Berghmans, manager, leidt ons rond in het gebouw en toont ons de bijzonderheden van het pand. Hier vind je schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, strips, fotografie en films over de tijden heen. Maar met speciale aandacht voor de allerkleinsten onder ons. En niet alleen de allerkleinsten, ook de volwassenen hebben een leuke dag door de interactieve mogelijkheden. Door een druk op een knop knippert het licht aan, start een film, draait een beeld rond of komt een kunstwerk tot leven. Op 4 verdiepingen neemt de geschiedenis ons in chronologische volgorde mee! Het museum opende de deuren in september 2018 en verwent de bezoeker met meer dan 300 werken uit 46 kunststromingen. Place to be is de 19 de eeuwse pastorij in het centrum van Redu. Op het moderne terras van het gastronomische café drinken we een verse appelsap om de unieke indrukken door te spoelen. Tickets: € 12,00/pp (volwassenen).

Lunchen in La Roche-en-Ardenne

Om de persreis af te sluiten lunchen we in Hôtel le Midi (Logis) in La Roche-en-Ardenne. Er staat een wildseizoenlunch op het menu met een winters soepje en een loempiaatje om te starten. Daarna volgt een heerlijke foie gras met uienconfijt en getoast rozijnenbrood. Als hoofdgerecht wild met aardappel in de schil en een crème van pompoen. Het dessert moet ik helaas skippen omwille van andere verplichtingen. Ook hier is de lunch uitstekend en perfect uitgebalanceerd. Reden te meer om terug te komen!

Deze persreis heeft me de ontspanning gebracht die ik nodig had. Met accommodaties van Logis waar ik goed geslapen en fantastisch gegeten heb. Beide zijn zeker het bezoeken waard! Het bezoek aan het wildpark van de Grotten van Han was onvergetelijk en bijzonder! Ongelooflijk dat België dergelijk wildpark bezit. Beslist één van de meest ongekende plekken voor mij. Zeker ook te bezoeken met kinderen! Dé perfecte familie-uitstap!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!