Vandaag, 17 oktober 2018, is het de Werelddag van verzet tegen armoede. Soubry werkt samen met Resto du Coeur en geeft 8 ton pasta gratis weg. Resto du Coeur vraagt een symbolische euro om een pastagerecht te komen proeven. Vandaar werd ons, als ambassadeurs van Soubry, gevraagd een pastagerecht te ontwikkelen aan 1 euro per persoon. Wij ontwikkelden een recept dat we al jaren op onze blog hebben staan maar dat we voor de gelegenheid een beetje aangepast hebben. Het recept is lekker en simpel en in 10 minuten klaar.
Pasta met tonijn en pittige tomatenroomsaus
Ingrediënten voor 2 personen
- 250 g tagliatelli creativo (Soubry)
- 250 g tonijn uit blik
- 100 ml water
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1/4 bouillonblokje (kip)
- 10 g boter
- 10 g bloem
- snuifje piment d’espelette of chilipoeder
- 1/2 koffielepel gedroogde dille
- 60 ml room
- 6 kerstomaatjes
- enkele schilfers parmezaan
Bereiding
- Maak een roux met de bloem en de boter. Roux = Laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Roer met een houten lepel enkele keren om.
- Breng het water met het bouillonblokje, tomatenpuree, room, piment d’espelette en de gedroogde dille aan de kook.
- Bind met de roux.
- Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
- Meng de tonijn en de tomatenroomsaus onder elkaar en warm nog even door.
- Kook de pasta in 3 minuten beetgaar en serveer met de saus.
- Is de saus te dik? Voeg dan wat van het kookvocht van de pasta toe!