Ik betwijfel of ik deze soep al ooit gegeten heb. Maar vorige week heb ik de kans gekregen deze soep te proeven tijdens een persreis in Galtür en dit soepje heeft me gesmaakt. Thuis heb ik deze soep ook gemaakt en ook de gezinsleden kunnen deze soep appreciëren. Qua smaak is er een mengeling van champignon en truffel te proeven alhoewel ik deze ingrediënten niet gebruik. Een uniek soepje om tijdens de feestdagen klaar te maken. Zeker uitproberen!
- 1 ajuin (versnipperd)
- 45 g knoflook (in kleine stukjes)
- ½ l melk
- ½ l water
- 60 ml room
- 125 ml witte wijn
- 40 g boter
- 30 g bloem
- 1 ½ bouillionblokje (kip)
- peper v/d molen
- nootmuskaat
- Laat de boter smelten in een pot.
- Voeg de ajuin en de look toe.
- Laat 3 minuten aanstoven zonder kleuren.
- Voeg de bloem toe en laat 1 minuut op een zacht vuur drogen (roer af en toe om).
- Giet er de wijn bij en laat 1 minuut zachtjes pruttelen (roer af en toe om).
- Voeg er het water, de melk en de bouillonblokjes bij en kruid met peper.
- Laat 10 minuten onder deksel koken.
- Voeg de room toe en mix of blend (met een geschikte blender) de soep.
Serveer met broodkorstjes.