Ik heb gisteren focaccia gebakken. Normaal gezien maak ik focaccia op de bakplaat. Voor de verandering heb ik mijn ovale Pyrex schotel gebruikt. Op die manier heb je direct een mooie vorm. Ik had geen rozemarijn in huis en heb dat vervangen door Provençaalse kruiden. Heb je geen broodmachine? Dan kan je het deeg kneden met de hand of met een keukenmachine.
Ingrediënten voor het brood:
- 500 g bloem type 00
- 1 koffielepel zout
- 1/2 theelepel suiker
- 25 g gist
- 300 ml water
Afwerking:
- provençaalse kruiden
- olijfolie
- fleur de sel
- Doe al de ingrediënten voor het brood in een broodmachine.
- Zet op stand “pizza”.
- Haal het deeg uit de broodmachine
- Kneed het nog even door op een bebloemde werktafel.
- Verdeel het deeg in de Pyrex schotel.
- Duw er met je vinger putjes in.
- Laat het deeg 40 minuten rijzen onder een handdoek.
- Wrijf het deeg in met olijfolie.
- Strooi er provençaalse kruiden en fleur de sel over.
- Bak in een voorverwarmde oven van 230 °C in ca. 35 minuten.