Voor 4 personen:
- 350 g fusilli
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400g)
- bolletje mozzarella (125 g)
- 1 eetlepel olijfolie
- 30 g vers geraspte parmezaan
- handvol basilicum
- snuifje gedroogde oregano
- zout en peper v/d molen
- goede boter
- Doe de tomaten, olijfolie en oregano in een potje en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Snij de basilicum in reepjes en spoel onder de kraan.
- Voeg de basilicum aan de saus toe.
- Breng op smaak met zout.
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet af in een vergiet.
- Doe de pasta terug in de pot en meng er de saus en de parmezaan onder.
- Beboter een ovenschaal.
- Giet de pasta in de ovenschaal.
- Snij de mozzarella in schijfjes en garneer boven op de pasta.
- Kruid met peper v/d molen.
- Zet de de pastaschotel een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.