Vorige week had ik de kans een roadtrip doorheen Nedersaksen te maken. Ik bezocht er o.a. Celle, Wolfsburg en Hannover. De steden zijn magnifiek, staan bol van cultuur en hebben elk hun eigen bijzonderheden. Hier kom ik in een volgend artikel nog op terug. Absoluut niet te vergeten is de keuken in Nedersaksen. De porties zijn ruim en gevarieerd. Ik zag er regelmatig deze aardappelsoep op het menu staan. Gezien het weer de laatste dagen wat minder was, heb ik deze Duitse aardappelsoep thuis zelf gemaakt. Ik heb ze ter plaatse niet gegeten. Hoofdgerechten tellen er namelijk voor twee. Men heeft daar niet één specifiek recept voor aardappelsoep. Elke chef heeft zijn eigen bereidingswijze. Hier kan je mijn versie vinden. Smakelijk!
- 600 g zachtkokende aardappelen
- 300 g koolrabi
- 150 knolselder
- 1 ajuin
- 2 liter water
- 70 ml room
- 2 à 3 bouillionblokjes (groenten)
- snuifje provençaalse kruiden.
- muskaatnoot (naar smaak)
- 1 eetlepel bieslook (versnipperd)
- peper van de molen
- zout of aromat
- Schil de aardappelen, koolrabi, knolselder, ajuin en snijd in grove stukken.
- Doe de groenten in een pot.
- Voeg het water, bouillionblokjes, provençaalse kruiden en muskaatnoot toe.
- Laat ± 30 minuten koken.
- Mix de soep.
- Meng de room en de bieslook onder de soep.
- Breng de soep op smaak met peper van de molen en eventueel wat zout of aromat.