Voor het marineren van de kip
- 500 g kipfilet (in blokjes)
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel shao hsing wijn
- 1/2 eetlepel sesamolie
- 1/2 koffielepel aardappelzetmeel
- zout
- peper
- Meng alles onder elkaar.
- Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Voor de geroerbakte kip met groene asperges
- 500 g gemarineerde kip (in blokjes)
- 1 bot groene asperges
- 1 wortel (in schijfjes)
- 2 teentjes look (zeer fijn gesneden)
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 koffielepel shao hsing wijn
- 1 koffielepel sesamolie
- 1 koffielepel suiker
- 2 koffielepels oestersaus
- 1/2 koffielepel aardapelzetmeel
- peper
- zout
- maïsolie of arachideolie
- Kuis de asperges indien nodig en snijd in kleinere stukken.
- Doe de sojasaus, shao hsing wijn, sesamolie, suiker, oestersaus en een snuifje peper en zout in een potje en meng onder elkaar.
- Kook de asperges en wortel 2 minuten.
- Giet de groenten af.
- Doe een scheutje olie in een wok of pan en roerbak de kip.
- Verwijder de kip.
- Doe terug een scheutje olie in de pan of wok.
- Roerbak de look en de groenten.
- Voeg de kip er terug bij.
- Doe wat water bij het aardappelzetmeel.
- Giet er het sojasausmengsel bij en breng even aan de kook.
- Bind met het aardappelzetmeel.
Serveer met rijst of noedels.