Chutney van perzik en nectarine
Ingrediënten
- 3 perziken (net niet rijp)
- 3 nectarines (rijp)
- 1 stoofappel (Schone van Boskoop)
- 5 pruimtomaten
- 1 koffielepel verse gember (zeer fijn gesneden)
- 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
- het sap van 1 limoen
- 1/2 koffielepel kaneel
- 1/2 koffielepel nootmuskaat
- 1 koffielepel zout
- 300 ml rode wijnazijn
- 300 g suiker
- peper (van de pepermolen)
Bereiding
- Schil de perziken en nectarine.
- Verwijder de steen en snij in blokjes.
- Schil de appel.
- Verwijder het klokhuis en snij eveneens in blokjes.
- Pel de tomaat.
- Verwijder het vruchtvlees en snij in stukjes.
- Doe al de ingrediënten in een pot, uitgezonderd de perziken, en breng langzaam al roerend aan de kook.
- Laat een 30-tal minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel.
- Voeg er nu de perziken aan toe en laat nog zeker 20 minuten zachtjes koken tot de massa stroperig wordt.
- Vul af in confituurpotjes.
Dit recept is geïnspireerd op het recept ‘perzikchutney’ uit het kookboek: “Het geheim van de chef per seizoen” van Gordon Ramsay. Recensie van het boek volgt binnenkort!