Aardappelkroketten
Ingrediënten
- 1 kg bloemige aardappelen
- 2 eieren
- paneermeel
- bloem
- nootmuskaat
- peper
- 1 koffielepel zout
- een millecroquettes machientje
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
- Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar in ca.15 minuten.
- Giet de aardappelen af in een vergiet.
- Schud ze goed op (zodoende het meeste vocht al verdwenen is).
- Doe de aardappelen terug in de pot en zet op zeer laag vuur.
- Laat de aardappelen goed drogen.
- Roer regelmatig om.
- Neem van het vuur en plet tot puree met een aardappelstamper.
- Meng er één eigeel en het zout onder.
- Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
- Duw de puree door het millecroquettes machientje.
- Snij kroketten van ca. 4 à 5 cm.
- Leg ze in een bebloemde schotel.
- Laat ze een nacht rusten in de koelkast.
- Klop het eiwit los.
- Haal de kroketten door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door het paneermeel.
- Frituur een 6-tal kroketten op 190°C in ca. 2 minuten.
TIP: Je kan de kroketten voor een tweede keer paneren op die manier gaan je kroketten minder vlug barsten. Haal ze dan nog een keer door het eiwit en paneermeel. Door de bloem hoeft niet.