Like via deze link mijn foto en win een taartvorm!
Alvast bedankt!
Le Creuset zet aan tot koken. Hun producten zijn er in alle maten, soorten, vormen, materialen en gewichten. En allemaal van kwalitatief hoogstaand materiaal (aardewerk, gietijzer, silicone,…). Wat ik tot voor kort niet wist, is dat Le Creuset sedert mei 2013 Le Creuset Pâtiliss op de markt heeft. Bakvormen die ook onze patisserie tot een hoger niveau brengt.
Zo ging ook Meersmaak, op vraag van Le Creuset, aan de slag met de Pâtiliss taartvorm 26 cm.
Er is 1 taart waar ze me ’s nachts voor mogen wakker maken en dat is een pruimentaart met amandelspijs. Overheerlijk! Geen geknoei met de taart uit de vorm te halen, omwille van de uitneembare vorm. Een absoluut pluspunt.
De FB-pagina van Le Creuset België kan je hier liken!
Recept amandeltaart met pruimen:
- 1 rol bladerdeeg
- 10 à 15 pruimen
- 150 g amandelpoeder
- 100 g poedersuiker
- 100 g goede boter (op kamertemperatuur)
- 2 eieren
- 2 druppeltjes amandelaroma
- geschaafde amandelen
- Snij de pruimen in 4 en verwijder de pit.
- Meng de boter met poedersuiker.
- Meng er de eieren, amandelpoeder en het amandelaroma onder.
- Leg het bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm.
- Druk aan en prik met een vork de bodem van het deeg even in.
- Verdeel er het amandelmengsel over en schik er de pruimen in.
- Bestrooi met geschaafde amandelen.
- Bak de taart in ca.45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.