Deze week is het gevoelig kouder. De herfst is duidelijk in het land. Wij vinden dat het perfecte moment om een herfstpompoensoep klaar te maken. We gebruiken niet alleen pompoen maar ook worteltjes, vermicelli en om de soep helemaal compleet te maken, soepballetjes. Wil je meer weten over deze veelzijdige groente? Lees hier onze 10 pompoenweetjes!
- ca. 2,5 l water
- 400 g pompoen (grof gesneden)
- 170 g wortel (grof gesneden)
- 70 g pompoen (kleine blokjes)
- 50 g wortel (kleine blokjes)
- 45 g vermicelli
- 3 à 4 bouillonblokjes
- 1 blikje soepballetjes of maak ze zelf!
- peper van de molen
- Doe de grof gesneden pompoen en wortel + de bouillon in een pot met het water.
- Laat ca. 35 minuten koken onder deksel.
- Kook ondertussen in wat water de blokjes pompoen en wortel + vermicelli in 4 minuten gaar.
- Giet het garnituur af in een vergiet.
- Mix of blend de soep.
- Voeg de kleine blokjes pompoen, wortel de vermicelli en de soepballetjes toe.
- Breng op smaak met peper van de molen