Gebaseerd op een recept uit het boek “Bespaar met Jamie”.

2 pizza’s voor 4 personen:

Voor het deeg:

  • 3 g gedroogde gist
  • 500 g bloem (tipo 00)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel (zee)zout
  • 600 ml lauw water
  1. Doe de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Giet het water in het kuiltje en meng er de gist door.
  3. Gier er olijfolie bij.
  4. Roer er met een vork geleidelijk de bloem door.
  5. Kneed het deeg, op een met bloem bestoven werkvlak, tot een glad en elastisch deeg.
  6. Dek af met een zuivere handdoek en laat een uur rijzen op een warme plek.

Voor de saus:

  1. Doe alles in een blender en blend fijn.
  2. Je kan ook alles in een pot doen en met de handmixer fijn mixen.
  3. Breng op smaak met zout.

Voor de vulling:

  • 1 groene paprika (in blokjes)
  • 1 ajuin (in fijne ringen)
  • gerookte spekblokjes
  • 200 g gekruid gehakt
  • 150 g mozzarella
  • paprikapoeder
  • olijfolie

 De afwerking:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verdeel het deeg in twee delen.
  3. Rol een deel uit op een bestoven werkvlak tot een diameter van ongeveer 30 cm.
  4. Bak de spekblokjes heel even aan.
  5. Leg het deeg in een taartvorm en druk de rand een beetje omhoog.
  6. Meng een beetje olijfolie onder de paprika en de ajuin.
  7. Verdeel ca. 1/4 deel van de saus over het deeg.
  8. Schik de groenten over de saus.
  9. Verdeel een deel van het gehakt en de spekjes over de pizza.
  10. Bestrooi met de kaas.
  11. Strooi er nog wat paprikapoeder over.
  12. Bak in de oven goudbruin in ca. 15-20 minuten.

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

    U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

    Pin It on Pinterest

    Delen

    Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

    Delen

    Deel dit bericht met je vrienden!