Recept met rammenas

De zwarte rammenas kuisen is eenvoudig! Doe dit met een dunschiller en spoel even af onder koud water. Zilveruitjes gemakkelijker pellen: Laat ze even weken in warm water!

Ingrediënten

  • varkensstoofvlees
  • verse zilveruitjes (Mulhouse ajuin – verkrijgbaar in bv. Delhaize)
  • wortelen (in blokjes van ca. 3 cm)
  • wit van prei (in stukjes van 5 cm)
  • rammenas (in blokjes)
  • champignons (in 4 gesneden)
  • versnipperde teen look
  • gerookt spek (in blokjes)
  • gepelde tomaten (in blokjes)
  • gedroogde oregano
  • bouillonblokje (vlees)
  • peper v/d molen (of een paar druppeltjes tabasco chipotle)
  • zout
  • paprikapoeder
  • goede boter
  • maïszetmeel

Bereiding

  1. Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur het vlees goudbruin.
  2. Kruid met peper, paprikapoeder en zout.
  3. Doe het vlees in een grotere pot.
  4. Doe er de gepelde tomaten, look, spek en oregano bij.
  5. Zet het vlees juist onder met water.
  6. Dek de pot af met een deksel en laat 40 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Voeg er prei, wortelen, champignons, rammenas en zilveruitjes aan toe.
  8. Laat nog 40 minuten zachtjes koken onder deksel.
  9. Doe het bouillonblokje bij de saus.
  10. Los wat maïszetmeel op in koud water en bind er de saus mee.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!