Voor de puree
- 1,3 kg aardappelen (zachtkokend)
- zout (afgestreken koffielepel)
- nootmuskaat
- peper
- ± 200 ml melk
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Zet de aardappelen volledig onder met water.
- Kook de aardappelen gaar in ± 25 minuten.
- Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pot.
- Doe er de melk, zout, peper en nootmuskaat bij.
- Plet de aardappelen met een pureestamper.
Voor het gehakt
- 1 kg gehakt
- 1 ei
- 30 g paneermeel
- ½ koffielepel paprikapoeder
- nootmuskaat (naar smaak)
- ¼ koffielepel sambal badjak of sambal oelek
- Meng al de ingrediënten goed door elkaar.
Afwerking
- Verdeel het gehakt in een ovenschotel.
- Verdeel daarboven de puree.
- Zet de schotel ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.
Lekker met koude appelmoes!