Op mijn laatste persreis naar Aveyron en Lozère heb ik dit heerlijk kaasgerecht gegeten. Het originele recept maak je met Tome Fraîche (de wrongel verkregen na de eerste rijping). Maar deze kaas is in België niet eenvoudig te vinden. Dus heb ik het met vers geraspte Franse Emmentaler gemaakt. Lekker met worst en een salade met vinaigrette.
- 800 g bloemige aardappelen
- 400 g vers geraspte Franse Emmentaler
- 2 teentje look (versnipperd)
- 200 ml room
- peper en zout
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Zet de aardappelen juist onder met water en voeg de look toe.
- Laat de aardappelen 20 minuten koken tot ze gaar zijn.
- Giet de aardappelen af in een vergiet.
- Doe de room in de pot van de aardappelen en breng aan de kook.
- Meng de aardappelen bij de room en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de kaas op een matig vuur beetje bij beetje onder de puree.
- Als de kaas volledig opgenomen is, serveer dan onmiddellijk!