Voor 3 à 4 personen:

  • 10-tal grote garnalen (scampi’s)
  • 70 g wit van prei (in stukjes)
  • 70 g wortel (in stukjes)
  • 150 g komkommer (in blokjes)
  • 100 g spitskool (in reepjes)
  • 100 g champignons (in schijfjes)
  • 1/2 rode paprika (in stukjes)
  • een handvol sojascheuten
  • 1 stengeltje lente-ui (versnipperd)
  • gedroogde Spaanse peper
  • 1 eetlepel suiker
  • sojasaus
  • geroosterde sesamolie
  • rijstolie
  • 2 koffielepels aardappelzetmeel
  1. Pel en kuis de garnalen.
  2. Doe een scheut rijstolie in een pan of wok en laat op temperatuur komen.
  3. Voeg de garnalen en de groenten toe (behalve het lente-uitje).
  4. Strooi er naar smaak wat gedroogde Spaanse peper over.
  5. Roerbak op hoog vuur.
  6. Kruid met zout, scheutje sojasaus, beetje sesamolie (niet te veel sesamolie!) en suiker.
  7. Los het aardappelzetmeel op in een beetje water.
  8. Voeg toe.
  9. Meng er op het einde het lente-uitje onder.

Lekker met noedels of rijst en zoetzure saus.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!