Grana Padano is een harde Italiaanse kaas die op parmezaan trekt maar Grana Padano wordt in verschillende delen van Noord-Italië geproduceerd, in tegenstelling tot Parmezaanse kaas die alleen geproduceerd mag worden in een bepaald gebied.
Dit is meer een voorgerecht dan een hoofdgerecht.
Voor de deeg
300gr Bloem
3 eieren
half theelepeltje zout
3 eieren
half theelepeltje zout
Voor de vulling
300 gr Varkensvlees (lapje)
1/2 ajuin
40 gr geraspte Grana Padano (eventueel Parmezaanse kaas)
olijfolie
zout
peper
2 eieren
1/2 ajuin
40 gr geraspte Grana Padano (eventueel Parmezaanse kaas)
olijfolie
zout
peper
2 eieren
Voor de saus
goede boter
peterselie, verse oregano, wat blaadjes verse basilicum
peterselie, verse oregano, wat blaadjes verse basilicum
Deeg
Doe de bloem op een werkplank of in een (grote) kom, voeg het zout toe, maak een kuiltje in het midden en doe er de eieren in. Werk van uit het midden en meng
het deeg goed door mekaar. Kneed 5 minuutjes en laat het deeg 30 minuten rusten.
Vulling
Snijd de ajuin in grove stukken en fruit aan in een scheut olijfolie, snijd het varkensvlees eveneens in grove stukken en doe bij de ajuin. Laat dit onder deksel doorstoven tot het vlees gaar is. Doe dit alles in een hoge plastieken maatbeker en mix het met de staafmixer fijn, meng er 2 eieren, Grana Padano, peper, nootmuskaat en zout door.
Afwerken
Draai het deeg door een pastamachine, en vul de ravioli in een ravioli vorm. Heb je geen ravioli vorm dan kan je rondjes uitsnijden (bv: met een serveer ring) in het midden een koffielepeltje vullingen dichtvouwen tot halve maantjes en de zijkant dichtdrukken. Kook de pasta in 3 à 4 minuten en serveer er wat gesmolten boter bij met gehakte kruiden (peterselie, basilicum, oregano)