Deze scampi’s bak ik onder de grill (grill is eigenlijk niet het juiste woord, maar soit!), maar ze zijn nog lekkerder gegrild op de barbecue.. Eerlijk gezegd was het vandaag niet echt weer om te barbecueën.
voor 2 personen
– 500 gr grote rauwe scampi’s
Voor Marinade:
– 60 ml ketjap
– wat gemberpoeder (iets minder als een half koffielepeltje)
– 1 eetlepel wijnazijn
– 1 geperst teentje knoflook of 1 cm knoflook pasta
– satéstokjes
Meng voor de marinade al de ingrediënten door mekaar met een klopper. Laat deze even staan.
Pel de grote garnalen maar laat het staartje er aan. Snijd de garnaal langs de bovenkant even in en verwijder het darmkanaal.
Doe de garnalen in een plastieken kom en giet er de marinade over, laat afgedekt 30 minuten staan. Rijg een garnaal of 5 aan de stokjes.
Zet de grill aan en leg de scampi’s op een bakplaat van de oven en laat ongeveer aan beide kanten 5 minuten grillen. Bestrijk regelmatig met de marinade aan beide kanten. Lekker met loempia saus of currysaus