Ramen (noedels) met kip uit de Crock-Pot
mei 3, 2016
Voor de bouillon
- 4 kippenbillen
- ½ prei
- 1 wortel
- takje selder
- een 5-tal kastanjechampignons
- 3 lente-uitjes
- 3 koffielepels zout
- 2 koffielepels sesamolie
- ½ koffielepel sambal
- 1 koffielepel vissaus
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 teentjes look
- stukje gember (ca. 5 cm)
- Doe alles in de Crock-Pot en zet juist onder water (ca. 1,5 liter water).
- Zet je Crock-Pot op stand 2 (hoog) voor 6 uur onder deksel.
- Haal de kippenbillen met een schuimspaan uit de pot en zet opzij.
- Giet de bouillon door een puntzeef.
- Proef de bouillon en kruid indien nodig bij met zout.
- Haal het vlees van de kippenbouten.
Voor de ramen met kip (4 personen)
- 270 g Hakubaku ramen (noedels) of een alternatief
- 1 wortel
- 2 lente-uitjes
- 2 eieren (op kamertemperatuur)
- Kook de noedels 4 minuten in ruim water.
- Giet af in een vergiet en spoel ze met koud water.
- Leg de eieren in een potje met water en laat 4 minuten koken (begin te tellen vanaf het water kookt).
- Laat de eieren afkoelen onder koud stromend water.
- Snijd de wortelen in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Breng een pot met ruim water aan de kook en laat er de noedels een 10-tal seconden in opwarmen.
- Giet ze af in een vergiet.
- Schik wat noedels in een soepkom.
- Giet er wat van de bouillon bij.
- Garneer met een half ei, stukjes kip, wortel en lente-ui.